De doekenbieb

De doekenbieb: het woord zegt het eigenlijk al, het is een bibliotheek waar je alleen in dit geval geen boeken maar doeken en dragers kunt lenen voor een klein prijsje. Er zullen hier in de loop van de tijd nog nieuwe doeken en/of dragers aan worden toegevoegd. Kom af en toe gerust eens een kijkje nemen.

 

Daiesu Jigsaw Coffee: Beschikbaar
100% katoen (geweven) maat 6. De doek is wat dikker, waardoor hij iets lastiger knoopt dan een wat dunnere katoenen doek. Maar als hij eenmaal zit, dan zit hij als een huis. Zelf heb ik nog niet heel veel met deze doek gedragen, zij kan nog wel wat liefde gebruiken.
Voor €6,- per week kun je deze doek lenen of een hele maand voor €20,-
Fidella Rock N Rolla Blue: Beschikbaar
100% katoen (geweven, extra breed) maat 6. Deze soepele doek is zeer makkelijk te knopen en aan 2 kanten te dragen. Doordat de doek zo breed is, kan er gemakkelijk een groter kindje in gedragen worden. Je hebt genoeg stof over voor de rug.
Voor €6,- per week kun je deze doek lenen of een hele maand voor €20,-
Little Frog Cube Blue: Beschikbaar
100% katoen (geweven) maat 6. Er zit een verschil in de Little Frog doeken. De streepjes doeken zijn wat dunner, waardoor dit echt een geschikte newborn doek is. Deze is heel soepel maar net wat dikker, waardoor hij ook zeer fijn is bij zwaardere kindjes.
Voor €6,- per week kun je deze doek lenen of een hele maand
voor €20,-
Yaro Four Winds Stonegray: Beschikbaar
60% katoen 40% linnen (geweven) maat 6. Door de Linnenmix is het niet alleen een hele sterke doek, maar ook nog eens een hele fijne doek voor bijvoorbeeld in de zomer. Je kunt goed merken dat hij minder warm is dan een 100% katoenen doek.
Voor €8,- per week kun je deze doek lenen of een hele maand voor €28,-
Yaro La Fleur Summer Rainbow: Beschikbaar
 
100% katoen (geweven) maat 4. Deze vrolijke dunne doek is een kleinere doek dan de andere doeken. Des al niet te min is het een zeer fijne en draagkrachtige doek. 
Voor €5,- per week kun je deze doek lenen of een hele maand voor €16,-
VipCarrier: Beschikbaar
bamboe-tricot, 70% bamboe 30% katoen. (rekbaar) Rekbare doeken zijn het meest geschikt voor newborns. Door de rek wordt het met een groter kindje, al snel lastig om de doek goed op spanning te houden.
Voor €3,- per week kun je deze doek lenen of een hele maand voor €10
Buzzidil XL Full Buckle drager: Beschikbaar
Deze drager is te gebruiken vanaf maat 74 en kan tot ongeveer maat 104. Het mooie van deze drager is dat je hem heel makkelijk kunt verstellen, waardoor je hem zo lang kunt gebruiken. de drager is van doeken stof (100% katoen)
Voor €9,- per week kun je deze drager lenen of een hele maand voor €32,-

 

Algemene regels:

  • Doeken en dragers worden niet langer dan 1 maand uitgeleend aan één persoon.
  • Je hebt zelf de verantwoordelijkheid over de doek of drager. als er schade of verlies is, zal dit in rekening worden gebracht.
  • Een doek of drager kan opgehaald of verzonden worden. De verzendkosten zullen in rekening worden gebracht.
  • Bij het lenen van een doek of drager, zal er een borgsom van €50,- in rekening worden gebracht.